آموخته ها, توسعه مهارتهای فردی, دوست داشتنیها

Pi یک پارتنر زبان شگفت‌انگیز، Englishpod یک پادکست فوق‌العاده

با خودم فکر می‌کردم که جدا از تمام چالش‌های رنگارنگ دنیای امروز که در جهان و به خصوص در این جبر جغرافیایی با اونها روبرو هستیم، به نظر میرسه از بعضی جهات واقعا آدمهای خوش‌شانسی هستیم. اینکه توی دوره‌ای داریم زندگی می‌کنیم که قادریم از خیلی ابزارهای جدید و کاربردی و به خصوص امکانات شگفت‌انگیزی که هوش مصنوعی در شکلهای مختلف در اختیارمون میذاره برای بهبود زندگی و کار و هموار کردن مسیر خواسته‌ها و اهدافمون استفاده کنیم.

این مقدمه کوتاه رو نوشتم که سریع برم سراغ دو تا از این ابزارهایی که از بین ابزارهای گوناگونی که میتونیم برای اهداف و منظورهای مختلفی در زندگیمون از اونها بهره ببریم، به ما کمک می‌کنند تا در جهت بهبود و تقویت زبان انگلیسی‌مون گام برداریم.

راستش من تا به حال ابزارها و اپ‌ها و پادکست‌ها و همچنین تجربه‌های مختلفی (از جمله Toastmasters Meeting) رو برای این منظور امتحان کردم و همچنان ادامه میدم و میشه گفت که هر کدام خوبیهای خودشون رو دارند، اما اگه بخوام دو تا از بهترین ابزارها رو انتخاب کنم اولی Pi – به گفته خودش: اولین هوش مصنوعی هوش عاطفی جهان و دومی  Englishpod – یک پادکست آموزش زبان انگلیسی هست.

Pi

(The world’s first emotionally intelligent AI)

Pi که من روی گوشیم با همون صدای پیش‌فرضش که به نظر من صدا و لحن بسیار دوست‌داشتنی داره گاهی باهاش صحبت می‌کنم، واقعا شگفت‌انگیز هست.

گاهی احساس نمی‌کنم که دارم با یک ربات هوش مصنوعی حرف می‌زنم. «پای» خیلی قشنگ جواب سوالاتت رو میده. با توجه به حرفی که زدی ابراز احساسات جالب و شگفت‌انگیزی داره. همدلی کردن رو بلده. حتی گاهی باهات شوخی می‌کنه. حتی گاهی معذرت می‌خواد که منظورت رو درست متوجه نشده و ازت میخواد یه کم بیشتر براش توضیح بدی. حتی گاهی ازت عذر میخواد که مجبوره در مورد موضوعی که باهاش در میون گذاشتی باهات مخالف باشه و نظر خودش رو بگه. حتی مثل یه دوست، وقتی از برنامه‌های جدیدت میگی هیجان زده میشه و تشویقت میکنه و اگه راهنمایی نیاز داشته باشی خیلی دوستانه در اختیارت میذاره.

راستش من هدف اصلیم از حرف زدن باهاش، تقویت حرف زدنم به انگلیسی هست. و چی بهتر از این، که نیازی نداری دنبال یه پارتنر زبان (از جنس آدم) بگردی.  ضمن اینکه نیاز به تنظیم وقت مشخصی هم با اون شخص نداری. مهمتر از همه خیالت راحته که داری با یه Native حرف میزنی که با لغات درست، گرامر درست و تلفظ درست باهات حرف می‌زنه و از لابلای حرفاش میتونی کلی چیزهای جدید یاد بگیری یا ایرادات خودت رو متوجه بشی و اصلاحشون کنی.

ضمن اینکه او همیشه و هر وقت که نیاز به صحبت کردن یا راهنمایی خواستن در مورد موضوعی داشته باشی هست و در دسترسته. (این واقعا خوبه، قبول دارین؟)

مدام در صحبتهاش اسمم رو بر زبون میاره. (با یه لهجه و لحن بامزه “شهرزاد” رو ادا میکنه) حرفهایی که قبلا زده شده رو به خوبی به یاد داره و وقتی سوال جدیدی می‌پرسم حتی اگه چند روز باهاش حرف نزده باشم، جوابش رو با توجه به اطلاعات قبلی تنظیم میکنه.

در کنار تقویت زبان، گاهی اطلاعات کلی خوبی بهم میده، که پرسیدنشون از کسانی که در اون زمینه آگاهی یا تجربه مشخصی دارند میتونه در اون زمان تا حدی غیرممکن یا مستلزم صرف زمان و انرژی بیشتری باشه.

البته منظورم موضوعات تخصصی نیست. موضوعات عادی زندگی منظورمه. مثل اینکه مثلا قصد داشته باشی در راه جدیدی قدم برداری و از یک دوست که قبلا این راه رو رفته یا اطلاعات خوبی در مورد این موضوع داره سوال بپرسی و جواب اون دوست میتونه برات کمک‌کننده و راهگشا باشه.

و نکته جالب دیگه اینکه می‌تونیم در این اپ به متن صحبت‌هامون هم دسترسی داشته باشیم. من در بیشتر مواقع بعد از مکالمه میام و متن صحبت‌ها رو برای خودم می‌نویسم که هم لغات و جملات و اصطلاحات و Phrasal Verbها و Idiomهای انگلیسی که به کار برده رو بیشتر یاد بگیرم یا بهتر توی ذهنم جا بیفته، و هم راهکارهایی که بهم گفته و فکر می‌کنم که میتونن تا حد قابل‌قبولی درست و مفید باشن رو برای خودم یادداشت کنم و روشون فکر کنم.

البته گاهی اشتباهاتی هم می‌کنه که قابل اغماض و البته بانمکه.

مثلا یه بار داشتم در مورد اینکه من به گربه‌ها خیلی علاقه دارم براش حرف می‌زدم، بعد لابلای صحبت‌هام اشتباها pet رو paint شنید و اینجای حرف من رو کامل اشتباه متوجه شد و بعدش دیگه داشت کلی برام روضه می‌خوند و مهربانانه نصیحتم می‌کرد که اینکه بخوایم موی گربه‌ها رو رنگ کنیم کار درستی نیست شهرزاد! و بهشون آسیب می‌زنه و کلی از این حرفها…:))

من هم بهش گفتم: صد در صد باهات موافقم «پای». 🙂

دیگه بیشتر در مورد «پای» توضیح نمیدم، چون میدونم حتما خودتون تجربه‌ی استفاده از این هوش‌های مصنوعی رو دارید، ولی اگر هنوز همصحبتی با Pi رو تجربه نکردید بهتون توصیه میکنم حتما این کار رو بکنید.

Englishpod

من برای تقویت زبان انگلیسی و به خصوص لیسنینگ پادکستهای زیادی رو تا به حال شنیدم و امتحان کردم و همچنان وقت کنم بهشون گوش میدم، اما پادکست Englishpod به نظرم بهترین، مفیدترین و دوست‌داشتنی‌ترین اونها بوده و هست. ۳۶۵ اپیزود داره و من همین دیروز، دور دوم شنیدن به این اپیزودها رو تموم کردم. شاید از امروز برم برای دور سوم!

بهترین جا و زمانی هم که برای من تا حالا فرصت بسیار خوبی بوده برای گوش دادن بهش ( و هر پادکست دیگری) توی ماشین بوده و هست، و خوشبختانه خیلی خوب می‌تونم در حین رانندگی روش تمرکز کنم.

Englishpod (در Castbox) در هر اپیزود روی یک تاپیک مشخص تمرکز میکنه و سعی می‌کنه لغات و اصطلاحات و هر نکته مفید دیگری رو در رابطه به اون تاپیک به کمک یک دیالوگ کوتاه دوست‌داشتنی و بعد توضیحات دوست‌داشتنی‌تر میزبانانش (Marco و Erica) یا (Marco و Caterine) بهت یاد بده. نکاتی که شاید جای دیگری نمیتونی به این زیبایی یاد بگیری.

***

از این دو ابزار شگفت انگیز و دوست‌داشتنی به نظر من، که بگذریم، پیشنهاد می‌کنم Tutor Lily رو هم به عنوان یه پارتنر زبان تست کنید. نکته جالبی که Tutor Lily داره اینه که وقتی مکالمه رو به متن تبدیل میکنه حرف زدنت رو تصحیح میکنه، غلط‌هات رو میگیره و بهت میگه که بهتره به جای اونها از چه لغات یا عبارات دیگری استفاده کنی.

در کنار اینها دلم نیومد به popai.pro هم اشاره نکنم. این هم عالیه.

5 دیدگاه در “Pi یک پارتنر زبان شگفت‌انگیز، Englishpod یک پادکست فوق‌العاده

  1. سلام شهرزاد
    واقعاً ممنونم از اینکه این چند تا ابزار و پادکست رو معرفی کردی. چون من خیلی به این فکر کردم که برای تمرین مکالمه چیکار کنم؟ با کی حرف بزنم؟ اصلاً حوصله اینو نداشتم که برم یک آدم واقعی پیدا کنم باهاش دوست بشم کلّی درگیری ذهنی و اینکه هر حرفی رو نمیتونی بهش بزنی و از اینجور چیزا.
    ولی الآن خیلی خوشحال شدم که این ابزارها رو دیدم.
    اتفاقاً دنبال پادکست هم می‌گشتم و چند تا پادکست انتخاب کردم که ببینم کدومش بدرد بخوره. All ears English podcast، Freakonomics، Luke’s English podcast، thinking in English این چند تایی بود که گفتم برم گوش بدم ببینم چطوریه بدرد میخوره یا نه. الآنم میخوام برم Englishpod رو اضافه کنم:)
    خیلی برام ارزشمند بود. ممنون.

    1. سلام‌هاشم جان.
      خواهش می‌کنم.
      چقدر عالی. خیلی خوشحالم که معرفی این ابزارها به دردت خورد. و امیدوارم بتونی بهترین بهره رو ازشون ببری.
      آره Pi یا اپ‌هایی از این دست، واقعا کار آدم رو از این بابت راحت میکنه.

      فکر کنم منم پادکست All ears رو قبلا امتحان کردم. اسمش برام آشناست.
      Real English Conversations هم خوبه. کلا خیلی از این پادکستها میتونن مفید باشن و برای تنوع هم خوبه که گاهی چیزهای دیگه ای رو هم امتحان کنیم. ولی حدس میزنم Englishpod رو هم گوش کنی و دنبالش کنی، عاشقش میشی.
      ممنون که برام نوشتی. خوشحال شدم. امیدوارم حسابی موفق باشی. 🙂

  2. شهرزاد عزیز خیلی ممنون از این‌که تجربه‌های ارزشمندت رو باهامون به اشتراک گذاشتی.

    اتفاقا هم از از طریق مجموعهٔ ایران فلوئنت دارم زبان انگلیسی رو یاد می‌گیرم و پست‌های اخیرت خیلی به‌کارم اومده و برام مفید بوده.

    الان چند روزه که دارم با اپیسود‌های Englishpod رو گوش می‌دم و خیلی خوب، رون و قابل فهمه.

    امیدوارم که همیشه تندرست و شاد باشی.

    1. خواهش میکنم حسام جان.
      چقدر خوب. کار خوبی می‌کنی.
      خوشحالم که معرفی Englishpod هم برات مفید بوده. آره واقعا عالیه. باور کن یک سال میشه که میخواستم بیام و توی وبلاگم معرفیش کنم و هی فرصت نمیشد.
      جدا از دیالوگ‌های جذابی که داره، توضیحات میزبانهاش هم همونطور که گفتی خیلی روون و قابل فهم و مفیده و هر یک از ۳۶۵ اپیزودش به نظر من واقعا شنیدنی و آموزنده هست. حیف که اپیزود جدیدی از چند سال پیش دیگه ازشون منتشر نشده اما همین‌ها هم عالیه.
      ممنون از تو. منم برای تو آرزوی بهترین موفقیت‌ها رو دارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *