الهام بخش, کتاب و زندگی

۶ گام برای تسلط بر احساسات از نگاه آنتونی رابینز

۶ گام برای تسلط بر احساسات از نگاه آنتونی رابینز

آنتونی رابینز در کتاب خود به نام «به سوی کامیابی – نیروی عظیم درونی را فعال کنید»، می‌گوید: ” من دریافته ام هرگاه دچار احساس رنج آور شدم، طی ۶ مرحله آن الگوی زیان آور را در هم بشکنم و از آن احساس به سود خود استفاده کنم و خود را طوری آماده سازم تا در آینده کمتر به عواطف دردناک دچار شوم و رنجها را به سرعت زایل سازم.”

آری … همه ی ما مانند آنتونی رابینز، چنین لحظاتی را در زندگی خود تجربه کرده ایم و چه خوب است که بتوانیم در آینده، کمتر این احساس رنج آور را تجربه کنیم یا قادر باشیم زودتر از روی آن گذر کنیم…

پس بیایید بدون اینکه در مورد چیز دیگری صحبت کنیم، یک راست به سراغ این ۶ مرحله برویم و ببینیم چگونه می‌توانیم آن‌ها در زندگی خود پیاده کنیم:

قدم اول: احساس واقعی خود را مشخص کنید.

(بگویید الان واقعا چه احساسی دارم؟)

قدم دوم: سپاسگزار عواطف خود باشید. آن‌ها مدد کار شما هستند.

(وظیفه ی آنها حمایت از شماست تا تغییری مثبت در خود به وجود آورید.)

قدم سوم: نسبت به پیام‌های عاطفی، حساس و کنجکاو باشید.

(همین که عاطفه ی خاصی را در خود حس کردید، نسبت به آن کنجکاو باشید. در این لحظه چه باید بکنید تا وضع بهتر شود؟)

قدم چهارم: به خود اعتماد کنید.

(اطمینان داشته باشید که می‌توانید بلافاصله بر احساسات خود غلبه کنید و مسلط شوید. می‌توانید از الگوهای قبلی استفاده کنید.)

قدم پنجم: مطمئن شوید که نه تنها در حال حاضر، بلکه در آینده نیز در این راه موفق خواهید بود.

قدم ششم: به شوق درآیید و دست به عمل بزنید.

(به این نکته توجه کنید که بهترین زمان برای تسلط بر احساسات ، لحظه ی شروع آن است. غول را هنگامی‌که کودک است بکشید!)

خوب … این ۶ قدم را با هم مرور کردیم. احتمالا با خود فکر می کنید که از این پس هر وقت حس رنج آوری به سراغم آمد، به این موارد توجه می‌کنم تا عواطف دردناک و اثرات بعد از آن را کمتر تجربه کنم.

به شما تبریک می‌گویم. این تصمیم واقعا عالی است.

حالا که تا این حد برای به کارگیری این ۶ قدم، مصمم هستید، پس بیایید با هم ببینیم آنتونی رابینز در این مورد، دیگر چه می‌گوید.

او می‌گوید:

“ذهن و عواطف و روح خود را به منزله ی باغی در نظر بگیرید. در این باغ، تخم عشق، محبت، گرمی‌، صمیمیت و تحسین دیگران را بکارید تا این باغ زیبا و پرگل شود، نه بذر یأس، خشم، ترس و کینه.

احساسات منفی را به عنوان علف‌های هرزه ی این باغ در نظر بگیرید. علف‌های هرزه همیشه ما را دعوت می‌کنند که کاری صورت دهیم و آن‌ها را وجین کنیم تا جا برای گل‌ها و گیاهان مفید باز شود. در باغ ذهن، تخم گیاهان مورد علاقه خود را بکارید و علف‌های هرزه را به محض مشاهده وجین کنید.”

اگر شما هم مثل من از این تشبیه زیبای آنتونی رابینز لذت برده اید، پس به احتمال زیاد دوست دارید با بذرهای احساسات مثبت و همچنین احساسات منفی هم بیشتر آشنا شوید.

پس بایید به همراه هم اینجا را بخوانیم . آنتونی رابینز می‌گوید:

“اکنون ده بذر احساس را معرفی می‌کنم که آنها را در باغ روح خود بکارید و از آنها مراقبت کنید. یعنی هر روز به آنها توجه کنید تا زندگی و روح شما عظمت بیشتری پیدا کند. در ضمن بدانید که این تخم‌های عاطفی، احساسات منفی را در شما از بین می‌برد.” و آنها را اینگونه معرفی می‌کند:

ده بذر یا احساس نیرو بخش اینها هستند:آنتونی رابینز

۱- احساس عشق و محبت

۲- کنجکاوی

۳- اراده و قاطعیت

۴- اعتماد به نفس

۵- سلامت و شادابی

۶- قدر شناسی و سپاس

۷- شور و هیجان

۸- انعطاف پذیری و نرمش

۹- خوشرویی

۱۰- کمک و خیرخواهی

و ده موضوع را به عنوان نشانه‌های عمل – وقتی که احساسات منفی در حال تضعیف شما هستند  – به صورت زیر بیان می‌کند:

۱- ناراحتی

۲- ترس

۳- آزردگی

۴- خشم

۵- ناکامی

۶- یأس

۷- گناه

۸- ناتوانی

۹- گرفتاری

۱۰- انزوا

و آنگاه می‌گوید:

“هروقت دچار احساس ناخوشایندی شدید از خود بپرسید:” این موضوع، چه معنای دیگری می‌تواند داشته باشد؟” و این اولین قدم برای تسلط بر احساسات است.”

او همچنین می‌گوید: “در استفاده از این نشانه‌های عمل، ماهر شوید و پیش از آنکه رشد کنند و به صورت معضل بزرگی درآیند، انها را کنترل کنید.”

و سپس آنتونی رابینز، حرف الهام بخشی می‌زند که می‌تواند برای گذر از چنین لحظاتی به ما قدرت زیادی ببخشد. آنجا که می‌گوید:

“اکنون هنگام آن رسیده که نیروی عظیم درونی خود را در اختیار بگیرید. اگر تصمیم بگیرید جن خفته ی چراغ جادوی خود را بیدار کنید، بهبود بی وقفه ای در وضعیت فکری، عاطفی، جسمی‌و روحی و مالی شما پیدا می‌شود که از حد تصورات و رویاهای شما خارج است.”

حالا من یک پیشنهاد دارم.

بیایید حتی برای مدت کوتاهی هم که شده، این حرف‌های آنتونی رابینز را به خاطر بسپاریم یا بر روی کاغذی برای خودمان یادداشت کنیم و هرگاه با چنین تجربه ای مواجه شدیم، آن‌ها را به یاد بیاوریم یا با خود مرور کنیم.

اگر هر بار، به آن‌ها توجه کنیم، شاید به عادتی همیشگی در ما تبدیل شوند. عادتی که به ما کمک می‌کند تا از رنج‌هایی که در زندگی مان تجربه می‌کنیم، در مدت زمان کوتاه تری گذر کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *