توسعه مهارتهای فردی, دوست داشتنیها

معرفی یک وب اپلیکیشن در راستای ایدهٔ Don’t break the chain

در نوشتهٔ قبلی، کمی‌درباره تم سال حرف زدیم.

گفتیم که ما می‌توانیم با نو شدن سال، یک تم برای خودمان تعیین کنیم، در طول سال بر روی آن تمرکز کنیم، بخش عمده‌ای از فعالیت‌های امسالمان را با آن تنظیم کنیم، و تا آخر سال به آن پایبند بمانیم.

گفتیم که تم می‌تواند یکی از موضوعاتی باشد که برای شخص ما در این زمان و این شرایط مهم است و دوست داریم که تمرکز اصلی‌مان را در سال جدید بر روی آن موضوع بگذاریم.

شاید هم مایل باشیم که آن را به جزئی از زندگی یا رفتار یا حتی سبک زندگی‌مان تبدیل کنیم.

اگر هنوز آن مطلب را که در آنجا مفصل‌تر درباره تم سال توضیح داده شده نخوانده‌اید، بهتر است برگردید و مطالعه‌اش کنید، و بعدا بقیه این نوشته را بخوانید:

درباره تم سال

حالا قصد دارم در این نوشته ابزاری را به شما معرفی کنم که کمک می‌کند تا مسیر این سفر یکساله برایمان دلپذیرتر و اثربخش‌تر شود.

[میخواستم در همین نوشته به دو سه تا اپ و برنامه کاربردی مفید دیگر هم اشاره کنم، اما دیدم خیلی طولانی می‌شود. پس تصمیم گرفتم آنها را در نوشته‌های دیگری در آینده منتشر کنم]

اگر یادتان باشد در نوشته قبلی از ایده‌ای حرف زدیم که به ما می‌گوید:

Don’t break the chain

من یک وب اپلیکیشن جالب و کاربردی پیدا کردم که خودم دوستش دارم و هر روز به آن سر می‌زنم، و به نظرم می‌تواند در پیاده‌سازی این ایده و این الگو در زندگی‌ و همچنین رصد کردن آن کمک زیادی به ما بکند:

chains.cc

بعد از اینکه در این اپ ثبت نام کردیم، با گزینه Add New chain یکی‌یکی، موضوعاتی را که دوست داریم هر روز برایشان کاری انجام دهیم و آنها را – چه در راستای تم و چه خارج از آن حیطه – برای خودمان به یک عادت یا روتین یا حتی به سبک زندگی‌مان تبدیل کنیم اینجا ثبت می‌کنیم.

برای هر زنجیره، یک نام (CHAIN NAME) و یک توضیح کوتاه (CHAIN DESCRIPTION) درج می‌کنیم.

بعد تعیین می‌کنیم که زنجیره‌مان چه شکلی (SKIN) و چه رنگی (COLOR) باشد.

امکان خوب دیگری که این نرم افزار دارد این است که اجباری را به ما تحمیل نمی‌کند که مجبور باشیم حتما هر روز بدون وقفه بر روی موضوع موردنظرمان کار کنیم.

اگر فکر می‌کنیم که آن موضوع چیزی نیست که هر روز قادر به انجام دادنش باشیم، می‌توانیم به تشخیص خودمان بعضی از روزهای هفته را از آن زنجیره حذف کنیم (SKIP THESE DAYS) و زنجیره‌مان برای شکل‌گیری آن عادت یا روتین را فقط بر اساس روزهایی که خودمان در هفته تعیین می‌کنیم و میدانیم که در آن روزها می‌توانیم برایش کاری انجام دهیم شکل دهیم.

مثلا می‌خواهیم روی تقویت زبان‌مان کار کنیم. اما میدانیم که روزهای جمعه نمی‌توانیم. پس جمعه (F) را علامت میزنیم تا در زنجیره‌مان به حساب نیاید.

یا مثلا میخواهیم هفته‌ای سه روز در باشگاه ورزش کنیم، پس بقیه روزها را از آن حذف می‌کنیم.

اما مثلا برای عادتی مثل نوشتن گزارش روزانه، همهٔ روزها حتی جمعه را هم در نظر می‌گیریم.

در کل همه چیز بستگی به خود ما و شرایط ما و نوع عادتی دارد که به شکل‌گیری آن و دستیابی به دستاورهایش در زندگی‌مان علاقمندیم.

نکتهٔ دیگری که به نظر من در این وب‌اپلیکیشن، دوست‌داشتنی هست، شکل زنجیره‌ها (skin) است.

این اپ به ما امکان می‌دهد که برای هر کدام از زنجیره فعالیت‌ها یا عادت‌هایمان شکل دلخواهی را انتخاب کنیم.

حتی شکل زنجیره‌ها می‌تواند متناسب با آن عادت خاص، یا به شکلی تداعی‌کنندهٔ آن در ذهن ما باشد.

مثلا برای عادت پیاده‌روی یا دویدن، یا حتی انجام یک نرمش سادهٰ مفید روزانه در خانه که به شکل روتین در بیاید، می‌توانیم از Running استفاده کنیم.

یا مثلا برای رفتن به باشگاه از Weight، برای کتاب خواندن از Book، برای نوشتن گزارش روزانه از keyboard و …

همه اشکال این زنجیره‌ها جالب هستند، ولی بعضی از آنها به نظرم جالب‌ترند. مثلا Flower که به نظر من واقعا دوست داشتنی هست.

در نهایت هم هر شب این اپ را چک می‌کنیم و هر کدام از عادت‌ها را که در طول روز انجام داده باشیم علامت می‌زنیم و به این شکل زنجیره‌ عادتهای خوبمان را شکل می‌دهیم و آنها را رصد می‌کنیم.

بعضی وقتها هم با دیدن این اپ به یاد می‌آوریم که امروز مثلا برای فلان روتین یا عادتمان هنوز هیچ کاری انجام نداده‌ایم، و با این یادآوری اگر هنوز فرصت و توانی برایمان باقی مانده باشد تا قبل از خوابیدن انجامش می‌دهیم (البته با کیفیت و نه برای اینکه فقط از سر خودمان باز کرده باشیم)

بعد به اپ برمی‌گردیم و تیک انگیزه‌بخش این عادت را هم برای زنجیره امروز ثبت می‌کنیم.

از همه اینها که بگذریم، مهم‌ترین فایده‌ای که به واسطهٔ این اپ نصیب خودمان می‌کنیم همین است که مراقبیم زنجیره را نشکنیم.

***

پی نوشت:

دوست داشتم در همین نوشته از یک کتابچه مفید و ارزشمند با عنوان هدفگذاری بر پایه کوچینگ که یکی از دوستان خوب متممی‌مان به نام اهورا ‌هاشمی‌(که کوچ فردی و کسب و کار هستند) طراحی و تهیه کرده و به رایگان در کانال تلگرامش به اشتراک گذاشته، نام ببرم که می‌توانید برای حمایت از تم‌تان از آن نیز استفاده کنید.

کانال تلگرام اهورا‌هاشمی‌برای دانلود فایل هدفگذاری بر پایه کوچینگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *