اگر شما هم مدت زمان زیادی از اوقات تان را در دنیای وب میگذرانید، حتما با راه حلی به نام CTRL/F5 برای رفع مشکلاتی که گاهاً در هنگام مشاهده یا استفاده از امکانات یک وب سایت بروز میکند، آشنایی دارید.
چقدر برای شما هم پیش آمده که شما وب سایتی را یک جور ببینید و دوست تان یا بازدیدکنندگان سایت تان، جور دیگری یا بگویند که تغییرات ایجاد شده برای آنها نمایش داده نمیشود.
قسمت جالب تر ماجرا اینجاست که شما ادمین باشید و گاهی پیش بیاید که بنا به درخواست صاحب وب سایتی، تغییراتی را در آن انجام داده باشید و پس از اعلام انجام این کار، ایشان با لحنی حق به جانب بگویند که “نه، هیچ تغییری ایجاد نشده!”
و شما مجبور میشوید با لبخندی بر لب، همان جمله ی تکراری را باز هم تکرار کنید:
“لطفا یک بار، روی سایت تان، کلید CTRL/F5 را فشار دهید.”
و بعد میشنوید که “بله. بله. درست شد…!”:)
راستی چرا در بسیاری از موارد، رفرش کردن معمولی (F5) نمیتواند کمکی بکند و باید حتماً از CTRL/F5 استفاده کنیم؟
رفرش به کمک F5 تنها میتواند این امکان را به ما دهد که اگر در حین مرور یا خواندن یک وب سایت، پست جدیدی ایجاد شده، بتوانیم آن را ببینیم.
اما گاهی توسط مدیران سایت، تغییرات خاص یا عمده ای در شکل ظاهری یا امکانات مختلف سایت اعمال میشود. مثلاً تغییراتی در پوسته ی سایت، شکل گرافیکی، لوگو، بنرها، بلاکها، فونتها و … یا افزودن امکانات جدیدی به آن سایت.
آن وقت است که دیگر یک رفرش معمولی یا همان F5 نمیتواند کمکی بکند و شما همچنان، دارید نسخه ی قبلی سایت را مشاهده میکنید و تغییرات جدید اعمال شده در آن را نمیبینید.
در اینجور مواقع، اصطلاحاً میگویند، سایت، کش (Cache) شده! یا شما دارید از کش میبینید.
خوب، حالا کش (Cache) چیست؟
کش (Cache) قسمتی از حافظه جانبی بر روی سرور است که وقتی شما به سایتی سر میزنید و کل صفحه، بخشها و نوشتهها و عکسهای مختلفی از آن را مرور میکنید، آنها را در خود نگه داری میکند تا برای دفعات بعدی مرور آن سایت، بتوانید با سرعت بیشتری به آنها دسترسی پیدا کنید.
اما همانطور که در بالاتر گفتم، گاهی، وقتی توسط مدیران آن سایت، تغییراتی در سایت ایجاد شده باشد، ممکن است مرورگرتان همچنان وب را از کش به شما نشان دهد و شما قادر به مشاهده و استفاده از تغییرات جدید آن نباشید.
اینجاست که CTRL/F5 به کمک میآید!
با فشردن همزمان کلیدهای CTRL و F5 ، فایل قبلی از کش پاک میشود و شما میتوانید به فایل جدید حاوی تغییرات، دسترسی پیدا کنید و تغییرات انجام شده در سایت را مشاهده کنید. (Ctrl/R هم، همین کار را میکند)
پس شاید خوب باشد که هر چند وقت یکبار، این دو کلید را برای سایتهای دلخواهمان که مرتب یا دیر به دیر به آنها سر میزنیم، استفاده کنیم تا اگر تغییراتی در آنها انجام گرفته و احیاناً سایت برای ما کش شده بود، از مشاهده یا استفاده از آنها بی نصیب نمانیم.
در کل یادمان باشد شفای معجزه آمیز CTRL/F5! را برای درمان بسیاری بیماریهای اینچنین در صفحات وب از سوی مرورگرمان هیچوقت دست کم نگیریم!
Pic source: unblog.fr
شهرزاد جان سلام! همین الان کنترل و اف۵ را سرچ کردم و به مطلبت هدایت شدم! میشه دقیقتر من رو راهنمایی کنی؟ از یه دوستی پرسیدم همین را تجویز کرد ولی خب کار نمیکنه انگار. آیا باید روی صفحه عمومیسایت این معجزه را ران کرد یا صفحه مدیریت؟
من با فونت ایران سنس مینویسم ولی برای خودم روی مونیتور یک آریال خیلی نچسب میاره که باعث میشه نتونم با صفحه دوست بشم! منم شدیدا نظربازم و اصلا با چیزایی که قشنگ نبینمشون رابطهی خوبی ندارم اینه که دستام مونده تو حنا!
راستی به من هم سر بزن هرچند استاد اعظم گفتن سطحی و کم عمقم ولی گمون نکنم خیلی زود سرایت بکنم 🙂
سلام. نجمه جان. CTRL/F5 از سمت سایت انجام میشه. (یعنی همون جایی که بازدیدکنندگان سایت میبینن)
من فکر میکنم قالب سایتت این فونتی رو که استفاده میکنی پشتیبانی نمیکنه.
با طراح و پشتیبان قالب سایتت در مورد این مشکل صحبت کن.
اگه هم که از قالب رایگان استفاده کردی پیشنهادم اینه که عوضش کن. یه پوسته یا قالب قابل خریداری با جدیدترین آپدیت ( از سایتهایی مثل ژاکِت یا راست چین) انتخاب کن و جایگزین این یکی کن، تا مشکلات این مدلی رو بتونی باطراح و پشتیبان قالبت درمیون بذاری و اونها برات رفعش کنن.
البته قبل از اون کار، میتونی این روش رو هم امتحان کنی:
توی پوشههات روی سرور (از توی کنترل پنلِ هاستت) بگرد دنبال پوشه ای با عنوان Font و حالا اون فایل فونت موردنظرت رو که خریدی یا دانلود کردی در این پوشه آپلود کن.
امیدوارم مشکل فونت حل بشه.
ممنون لطف کردید خانم شهرزاد توصیههاتون را امتحان میکنم.
شهرزاد جان ممنون از این چند نکته مفید و کار امد.
راستش به خودم اجازه دادم که یک کامنت دیگه بذارم.راستش من هر وقت به کلمه (صفحه/صحفه) میرسم نمیدونم باید بنویسم صفحه یا بنویسم صحفه .اول فک میکردم مسخرس ولی الان واقعا باهاش درگیرم چون دقیقا استفاده ازش ۵۰ ۵۰ بوده جاهایی که دیدم.راستش با سرچی که کردم احساس کردم صحفه درست تر هس.ولی بازم خیلی جاها از صفحه استفاده شده.
هنوز به هیچ جوابی نرسیدم اینو به این خاطر نوشتم که در کامنت بالا بازم برای هزارمین بار به این مشکل برخوردم.
🙂
محمدصادق عزیز. یعنی قیافه ی من الان دقیقا اینطوریه که شما این بالا میبینی. نمیتونم لبهامو از خنده جمع کنم…:)
اینو جدی گفتی؟
میدونین یاد چی افتادم:
فلاسک و فلاکس!
هنوز در زبان محاوره نمیدونیم بالاخره کدومش درست تره.:)
اما راستش در این مورد، من همیشه این کلمه ی “صفحه” رو دیدم و خودم هم همیشه نوشتم. اولین باره با کلمه ی “صحفه” مواجه میشدم.
ولی ازت ممنونم، چون باعث شدی یه سرچی بکنم و بفهمم معنی صحفه (در فرهنگ عمید) میشه: ۱.بشقاب یا ۲. کاسۀ بزرگی که غذایی که در آن ریخته میشود پنج تن را سیر میکند.
در هر صورت، فکر کنم بتونم بهت بگم: با خیال راحت، همیشه برای بیان یا توصیف “صفحه”، بنویس: “صفحه”!
🙂
دقیقا شهرزاد.در فرهنگ لغت عمید و دهخدا صحفه به معنای کاسه پهن و ظرف پهن اومده .(تقریبا جسم مسطح مانند) اما وقتی دنبال صفحه میگردم به جز این که اسم ی روستاس چیز دیگه این پیدا نمیکنم.
میدونی مشکلم از کجا بدتر شد از اونجا که توی متمم خودمون بارها و بارها میبینم مینویسند صحفه ویکی پدیا .
راستش من این مشکل رو از زمان املاء تو راهنمایی داشتم.
توی تمامیکتابها نوشته میشه صفحه ولی وقتی وارد وب میشی همه چی تغییر میکنه حتی سایتهای مطمن.
نمیدونم چرا به هر کس میگم خندش میگیره. 🙂
سلام
ممنون شهرزاد .منم فرق بین این دوتا رو نمیدونستم و معمولا از f5 استفاده میکردم .و میدیدم هیچ تغییری توی صفحه ایجاد نمیشه.خیلی برام جالبه حتی یک بار هم CTRL/F5 رو امتحان نکردم .
بازم تشکر